Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

BACKGROUND ΧΡΩΜΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ Πηγή www.bloggertips.grΣήμερα θα δείτε πως μπορεί να αλλάξει το background χρώμα σε έναν τίτλο μιας ανάρτησης ή και στο περιεχόμενο της ανάρτησης. Δεν αλλάζουμε γενικώς τα χρώματα! Αυτά αλλάζουν μόνο από Σχεδίαση>Σχεδιαστή προτύπων>Προηγμένη. Εμείς απλά αλλάζουμε αλλιώς τα χρώματα σε μια μόνο ανάρτηση. Ο κωδικός είναι ίδιος και για τις δυο περιπτώσεις (τον τίτλο & το περιεχόμενο).

Όταν γράφετε λοιπόν μια ανάρτηση και θέλετε να αλλάξετε το background χρώμα στον τίτλο της, βάζετε το παρακάτω κωδικό:

Αντίστοιχα βάζετε τον παρακάτω κωδικό και αν θέλετε να αλλάξετε το περιεχόμενο της ανάρτηση (τον κωδικό τον επικολλάμε, ενώ βρισκόμαστε στην καρτέλα "Σύνθεση" και όχι "Επεξεργασία html"!):

<div style="background:#000000; padding:5px 8px 5px 8px;">ΕΔΩ_Ο_ΤΙΤΛΟΣ_ΤΗΣ_ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ_ΣΑΣ_ή_ΤΟ_ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ_ΤΗΣ</div>

ΕΔΩ_Ο_ΤΙΤΛΟΣ_ΤΗΣ_ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ_ΣΑΣ_ή_ΤΟ_ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ_ΤΗΣ ==> εδώ γράφετε ή τον τίτλο της ανάρτησής σας ή το περιεχόμενό της

background:#000000; ==> αυτό αντιπροσωπεύει το background χρώμα. Τους html κωδικούς των χρωμάτων μπορείτε να τα βρείτε από το http://www.bloggertips.gr/2009/08/html-color-codes-and-names.html


Είναι πολύ εύκολο όπως βλέπετε.

TIP:

Αν θέλετε να αλλάζετε τα χρώματα σε κάθε ανάρτησή σας, τότε μπορείτε να αποθηκεύσετε τον παραπάνω κωδικό σε κάθε ανάρτησή σας και να τον έχετε έτοιμο. Αυτό το κάνουμε από Ρυθμίσεις>Διαμόρφωση>Πρότυπο Ανάρτησης>Επικόλληση κώδικα και Αποθήκευση Ρυθμίσεων!
Και τώρα θα έχετε έτοιμο τον κώδικα κάθε φορά που θα γράφετε μια νέα ανάρτηση. Απλά θα αλλάζετε τα χρώματα.